ZA VAŠ SIGURAN BICIKL

UVEK ZAKLJUČAJTE BICIKL

Registracija vlasnika » »

Često postavljana pitanja

 

 1. Šta je Registar bicikala? Kako radi? Zašto se registrovati?
 2. Zašto objaviti da je bicikl ukraden?
 1. Šta je Registar bicikala? Kako radi? Zašto se registrovati?

  Krađa bicikala sve je veći problem u svetu. Bicikli postaju sve vredniji, ali im zaštita ostaje ista, poprilično slaba. Ovo je još jedan način borbe protiv kradljivaca bicikala.
  Registar bicikala je baza bicikala koja sadrži relevantne podatke o svakom prijavljenom biciklu. Svrha ove baze je smanjenje krađa bicikala, odnosno olakšavanje pronalaženja vlasnika ukradenog bicikla. Jednom uneti bicikl će biti sačuvan u bazi i dostupan za proveru u svakom trenutku. Ako bicikl bude ukraden, vlasnik treba odmah da prijavi krađu. Kada kradljivac proba da proda bicikl kupac može da jednostavno proveri serijski broj bicikla, vidi da je bicikl ukraden i cijelu stvar prijavi policiji.
  Često se dešava da policija pronađe bicikl, ali ne može da sazna ko je vlasnik. Uz pomoć Registra bicikala policija će lako vratiti bicikl vlasniku. Naravno uz uslov da je bicikl registrovan.

 2. Zašto objaviti da je bicikl ukraden?

  Ako prijavite krađu bicikla, svako ko dođe u dodir sa njim može na sajtu Registar bicikala ustanoviti da je isti ukraden i to prijaviti policiji.